Vestavěné skříně na míru se staly designovým hitem

Doba čtení: 10 minut

Vestavěné skříně jsou mezi zákazníky čím dál oblíbenější. A není se čemu divit, protože mají celou řadu výhod: získáte více úložného prostoru, hodí se do každého interiéru, snadno si je přizpůsobíte, dlouho vydrží a usnadní vám úklid.

Ať už stavíte nový domov od základů nebo chcete vylepšit stávající úložné prostory, nábytek na míru může být vhodným řešením. Splní i ty nejvyšší nároky a nejlépe pracuje s dispozicí celého prostoru. Vytvořte si i vy interiér, do kterého se budete s láskou vracet a cítit se v něm příjemně.

Vestavěné skříně se nejčastěji využívají v ložnicích jako šatní skříně, ale čím dál častěji se s nimi setkáváme i v dalších místnostech jako obývací pokoj, předsíň nebo dokonce koupelna. U skříní vyrobených na míru nejsou prakticky žádná omezení a vejdou se i do malých nebo atypických prostor. Pojďme si podrobněji představit jejich výhody.

Maximální využití prostoru

Jak už název napovídá, vestavěné skříně jsou součástí místnosti, navazují na zdi a tím maximálně využívají dostupný prostor. Dají se přizpůsobit i do nejrůznějších výklenků, pod šikmé stropy, kolem oken nebo třeba do prostoru ve tvaru L. Zároveň zpravidla bývají až ke stropu, takže získáte další úložný prostor do výšky. Samozřejmě si podle potřeby můžete upravit i jejich hloubku, aby přesně zapadly, kam je potřeba.

Navzdory rozšířenému přesvědčení není pravda, že by vestavěné skříně nebyly vhodné do malých interiérů. Právě naopak díky nim plně využijete dostupný prostor. Pokud zvolíte skříně s posuvnými dveřmi, nebudete ani potřebovat žádnou podlahovou plochu navíc. Přiděláním zrcadla na dveře pak celý prostor opticky zvětšíte.

Vhodné do každého interiéru

Vestavěné skříně jsou vizuálně příjemnější než volně stojící, protože jsou navržené tak, aby přesně odpovídaly dostupného prostoru v místnosti a jejímu designu. Další praktickou výhodou je to, že snižují pronikání hluku skrz zeď, a tím v ložnici zlepšují kvalitu spánku.

Ať už bydlíte v klasickém rodinném domě, moderním loftu nebo panelákovém bytě, jste příznivci tradičního stylu nebo vyznáváte skandinávský minimalismus, skříně na míru se vašemu domovu přizpůsobí.

Při jejich návrhu nejste ničím omezováni, máte na výběr z téměř nekonečným možností designu, materiálů, povrchových úprav i úchytů. Je libo dřevo, MDF deska, lesklé či matné lamino nebo sklo? Výhodou skříní na míru je i to, že až vás omrzí jejich vzhled, snadno vyměníte dveře za jiné nebo změníte povrchovou úpravu, a získáte tak na pohled zcela novou skříň.

Přizpůsobení úložných prostor

Máte košile pověšené ve skříni, spodní prádlo vedle v komodě a bundy v předsíni? U skříní na míru si přizpůsobíte jejich vnitřní uspořádání tak, aby se vám do nich vešlo vše potřebné, ať už potřebujete spoustu věšáků a ramínek, nízké či vysoké police, botníky nebo integrované osvětlení.

Díky výšce můžete pověsit šaty na ramínka, pod ně umístit box na boty a nahoru uklidit sezónní věci, které zrovna nenosíte. Na první pohled tak budete mít vy i váš partner nebo partnerka lepší přehled o svých věcech. Už žádné ranní lovení vhodných ponožek nebo doplňků, protože všechno má své místo.

Uklizená domácnost

Vestavěné skříně uvolní váš obytný prostor, vše budete mít uspořádané a uklizené za zavřenými dveřmi. Uklizený domov znamená uklizenou mysl, doma se vám tak bude lépe odpočívat a relaxovat.

Skříně rozprostírající se od podlahy ke stropu a od stěny ke stěně minimalizují prostor, kde se může usazovat prach a jiné nečistoty a který byste tudíž museli uklízet. Už nebudete muset balancovat na židli, abyste hadrem dosáhli nahoru na skříň, nebo se snažit úzkým nástavcem vysavače dostat až ke zdi.

Dlouhá životnost a výhodná investice

Vestavěné skříně sice obvykle představují větší investici než volně stojící skříně z obchodu, ale zpravidla déle vydrží. Jsou vyrobené z kvalitních materiálů, mají odolné kovové rámy a při výběru spolehlivého výrobce máte jistotu kvalitního zpracování. Jak už bylo řečeno, když vás jejich vzhled, není nutné pořizovat nové, stačí vyměnit dveře nebo čelní panely, případně jen změnit jejich povrchovou úpravu.

Kromě toho může být vestavěný nábytek výhodnou investicí, až budete chtít svůj byt nebo dům prodat. Vestavěné skříně jsou považované za luxusní prvek, potenciální kupující uvidí, jak lze prostor efektivně využít, a nebude muset nábytek sám pořizovat.

Nevýhody vestavěných skříní

Zmínili jsme vyšší pořizovací cenu nábytku na míru oproti sériové výrobě. Zároveň ale nedoporučujeme snažit se za každou cenu ušetřit, protože nižší cena bude mít vliv na kvalitu použitých materiálů nebo jejich zpracování. Když už si necháváte dělat skříně na míru, měly by vám vydržet celý život.

Další nevýhodou je delší čekací doba. Sériový nábytek můžete mít doma za pár hodin, výroba a montáž skříní na míru trvá v řádu týdnů. I tady se ale vyplatí počkat, abyste doma měli kvalitní kus přesně podle svých představ.

Vestavěné skříně nelze snadno přemístit, protože jsou připevněné ke zdem. Pokud byste se je rozhodli v rámci místnosti postavit jinam, budete potřebovat pomoc odborníků a často i úpravu skříní. Stejně tak když se rozhodnete odstěhovat, pravděpodobně si je nevezmete s sebou.

Jak vyrábíme nábytek na míru v SYMA Living

Zakázkové výrobě nábytku se věnujeme více než 25 let. Ať si budete přát šatnu na míru, vestavěné skříně, knihovny nebo atypické úložné realizace, nápaditosti se meze nekladou a jediným ukazatelem se stává váš zážitek z celkového výsledku. Naším cílem je vytvořit moderní prostor, ve kterém se budete cítit plní energie a vnímat příliv nápaditosti a radosti.

Každou zakázku s vámi nejdříve podrobně konzultujeme a nasloucháme vašim požadavkům a přáním. Naši bytoví designéři zjišťují, jaký materiál a dekor skříní s vámi nejvíce souzní. Poté připraví vizualizace, ve kterých si ujasníte své preference a požadavky na materiály a barevné ladění.  Máte k dispozici návrhy, ve kterých se vytváří symfonie ze skleněných ploch, originálních zrcadel, ekologických dřevěných materiálů nejvyšší jakosti, robustního lamina i odolných lakovaných povrchů.

Máme vlastní tým profesionálních řemeslníků, zajišťujeme kompletní výrobu od počátku do konce i montáž nábytku u vás doma. Skříně již dávno nejsou pouze úložným prostorem, mají význam pro celkovou podobu interiéru. Nechte se inspirovat našimi realizacemi.

Nezávazná poptávka

Rádi s vámi probereme vaše představy o nové kuchyni, nábytku nebo interiéru.
Sociální sítě
Facebook YouTube LinkedIn
Kontaktujte nás

SYMA Production s.r.o.

+420 532 306 240
Modřická 910/71
664 48, Moravany u Brna
IČ: 26735130
DIČ: CZ26735130